30m2 zeilen is een unieke belevenis. Vaar mee en geniet!!! Voor filmpjes kijk op ons YouTube kanaal

De snelle en gracieuze 30m2 is bij uitstek geschikt voor zeilen op de Friese meren.

Wilt u een mooie tocht maken, de kneepjes van het zeilen leren, de elementen tarten of gewoon heerlijk relaxt over het water varen? De schipper zal inspelen op uw wensen.

Voor het maken van prachtige toertochten is de snelle en gracieuze 30m2 met haar ruime kuip en hoge tuig bij uitstek geschikt. Het Friese meren gebied met de brede sloten, lage wallen, mooie weilanden en prachtige meren gaan we verkennen. Als u wilt, nemen we een picknickmand met lekkernijen mee. De schipper kent het gebied goed en kan u veel vertellen over het schip en de omgeving.

De 30m2 is een fantastisch zeilende boot. Oud, maar op vele fronten tijdloos modern. Tijdens zeilwedstrijden blijft het voor de 3-koppige bemanning boeiend om het schip goed te varen. Onder meer tactiek, strategie, 2x trapeze, spinakeren, scherp sturen en de zeiltrim maken elke wedstrijd opnieuw spannend. Wil je ervaren hoe het is om bemanning te zijn tijdens een wedstrijd, vraag erom bij de schipper!

Zelf (beter) leren zeilen kan een wens zijn. Wil je alleen of met maximaal 4 personen zeilles krijgen in een 30m2 dan is dat nu mogelijk. Ook kunnen we je leren spinakeren of in trapeze staan. Bel ons op en we prikken een datum voor de eerste les.

CATERING op verzoek
lunch – Friese lekkernijen – diner in een van de goede en gezellige restaurants van Friesland – wijnen – sterke drank waaronder Beerenburg

OVERNACHTING op verzoek
Met veel plezier regelen we een overnachting voor u in een goed hotel of B&B.

HISTORIE
De 30m2 heeft een rijke historie en wordt gevaren door mensen met veel passie voor het zeilen. Er zijn vele verhalen over het zeilen in de 30m2. Van toertochten, wedstrijden, de Harlingen Terschellinger Race, oorlogsverhalen en het optreden van de nr. 14 in de film ‘Zwartboek’ van Paul Verhoeven. De W-klasse en daarna de 7-meter-10 klasse waren de voorlopers van deze bijzondere Noord-Nederlandse zeilklasse. De klassenorganisatie die deze ontwikkeling heeft geleid is opgericht in 1912.

In 1936 is de eenheidsklasse 30m2 ontworpen, daarna werden in korte tijd tien schepen gebouwd. In totaal zijn er 35 gebouwd, de laatste in 2016. De gehele vloot van deze overwegend oude mahoniehouten schepen, ziet er opmerkelijk goed uit door het zorgvuldige onderhoud van de trotse eigenaren.

Kijk op de site van de 30m2 club of hun Fb pagina voor meer informatie.

Afmetingen van een 30m2
Lengte: 7,50 m
Breedte: 2,14 m
Diepgang: 0,90 meter
Grootzeil + fok: 30m2
Spinaker: 25m2

Prijzen voor 30 kwadraat zeilen met schipper

4 uren € 200,- incl. schipper met wedstrijdervaring
per extra uur € 50,-
voor max. 4 personen

 

MAATWERK
Wilt u een prijsopgave voor een arrangement op maat? Meerdere grotere/kleinere schepen huren of een reservering maken?
Dan kunt u contact opnemen met Jelly Tuinstra via 06-39560086.

 

 

 

 

TOP